BAZSARÓZSA CUKORBÓL,DRÓT NÉLKÜL

ELŐSZÖR IS FELHÍVNÁM A FIGYELMET ARRA,HOGY MOST MÉZES FONDANTTAL DOLGOZTAM.GYORSAN KELL VELE DOLGOZNI,MERT GYORSAN SZÁRAD,REPEDEZIK.DE AZÉRT A VÉGEREDMÉNY NEM LETT ROSSZ.

ELŐSZÖR MEGSZINEZZÜK A MASSZÁT.MAJD KISZÚRJUK.NEKEM WILTONOS ZÖLD MŰANYAG KISZÚRÓ SZETTEM VAN,ABBÓL HASZNÁLOM EZT A HÁRMAS,TULIPÁN KISZÚRÓT.aKINEK VAN SZILIKONEREZŐJE,HASZNÁLHATJA AZ ALSÓ SZIRMOK EREZÉSÉHEZ.2X SZÚRUNK EBBŐL A HÁRMAS FORMÁBÓL,GOLYÓS FORMÁZÓVAL ELVÉKONYÍTJUK A SZIRMOKAT,MAJD FORMÁBA HELYEZZÜK.

a 2-IK KÉPEN LÁTHATÓ,HOGY SZIKÉVEL ALAKÍTOTTAM KI A SZIRMOK SZÉLEIT,MAJD ELVÁGTAM ŐKET.A 4-IK KÉPEN LÁTHATÓ,HOGY A SZIRMOKAT GOLYÓS FORMÁZÓVAL VÉKONYÍTOTTAM,MAJD ÖSSZEFOGTAM .

EGYENKÉNT VÁGJUK ÉS VÉKONYÍTSUK,MAJD FOGJUK ÖSSZE A SZIRMOKAT,MERT GYORSAN SZÁRAD ÉS REPEDEZIK AZ ANYAG.

A 6-IK KÉPEN LÁTHATÓ,HOGYAN HELYEZTEM A 6 ALSÓ SZIRMOT A FORMÁBA.A 2 DB 3-AS SZIRMOT VÍZZEL ÖSSZE KELL RAGASZTANI.A 6-IK KÉPEN LÁTHATÓ,HOGY EGY ÖSSZEFOGOTT SZIROM VAN VÍZZEL BELERAGASZTVA AZ ALAPBA.ELŐSZÖR SZÉPEN KÖRBE,MAJD A KÖZEPE FELÉ HALADVA RAGASZTGATJUK AZ ALAPBA A SZIRMOKAT.MINÉL SZABÁLYTALANABB ANNÁL ÉLETHŰBB A VIRÁG.ÉS MINÉL TÖBB A BELSŐ SZIROM ANNÁL SZEBB LESZ,ÉS DÚSABB HATÁSÚ.

ÉN UNIDECET JAVASOLNÉK A VIRÁG ELKÉSZÍTÉSÉHEZ.ÉN AZ ALAPMASSZÁBÓL DOLGOZTAM KÍSÉRLETKÉPPEN

A LEVELEKHEZ EGY SABLONT HASZNÁLTAM,SZIKÉVEL KÖRBEVÁGTAM,MAJD SODORTAM A SZÉLEIT,ÉS EREZTEM A FORMÁZÓVAL.UTÁNA HELYEZTEM A FORMÁRA,ÉS ALAKÍTOTTAM KI A LEVÉL FORMÁJÁT.EGY ÓRA SZÁRADÁS UTÁN FOLYÉKONY ÉTELFESTÉKKEL UTÁNFESTETTEM MAJD HAGYTAM TELJESEN KISZÁRADNI.A KÉSZ TORTÁRA MÁSNAP HELYEZTEM A DÍSZEKET.ÓVATOSAN ELŐSZÖR A LEVELEKET,MAJD A VIRÁGOKAT.ÉN CSAK VÍZZEL RAGASZTOTTAM,DE VAJKRÉMET IS LEHET HASZNÁLNI.

JÓ MUNKÁT.

ÉS A VÉGEREDMÉNY

MOTOR TORTA KÉSZÍTÉSE

34X24-ES TEPSIBEN SÜTÖTTEM KAKAÓS PISKÓTÁT 11 TOJÁSBÓL.EZEN KÍVÜL EGY 17 CM ÁTMÉRŐJŰ KEREK PISKÓTÁT IS 3 TOJÁSBÓL,AMIT TÖLTÉS UTÁN KETTÉ VÁGTAM,MAJD A TÉGLALAP ALSÓ KÉT SARKÁT LEVÁGTAM ÉS A FÉL KEREK LAPOKAT ODAILLESZTETTEM.UTÁNA KEREKÍTETTEM,MAJD KIALAKÍTOTTAM A KEREKEKET.FARAGTAM ALUL FELÜL,OLDALT.

A KEREKEKNÉL SODORTAM FONDANTBÓL CSÍKOKAT AMIT RÁHELYEZTEM A SZÉLEKRE,ÉS UTÁNA BORÍTOTTAM BE AZ EGÉSZ TORTÁT HÁZI FONDANTTAL.UTÁNA VÁGTAM KI A KÉK MASSZÁBÓL MAJD A FEKETÉBŐL A TÖBBI RÉSZT A MOTORRA,MAJD AZ APRÓBB RÉSZEKET KÉSZÍTETTEM EL, RAKOSGATTAM RÁ,FESTETTEM KI EZÜSTTEL.

VÉGÜL KÉK GÉL FESTÉKET KEVERTEM ÖSSZE EZÜST LÜSZTERREL ÉS ALKOHOLLAL,MAJD ÁTKENTEM VELE A KÉK RÉSZEKET.

THOMAS TORTA KÉSZÍTÉSE

Először is,2x 10 tojásból sütöttem piskótát egy 34x24 es tepsiben.Csak kettőbe vágtam őket,töltöttem .

Kb 3-3 centit levágtam kétoldalt,hogy sima legyen az oldala.Ezt a két levágott csíkot egymásra fordítottam és ,mint a 4-ik képen látható a torta közepére tettem.

Utána jött a faragás.Az elejéből is levágtam egy kb 10 cm darabot,de nem teljesen.Alul kb 5 cm magas maradt a torta.Az 5-képen látható módon.

 

Az elejéből még levágunk egy akkora darabot amivel a hátsó rész két oldalát ki tudjuk utána pótolni.7-képen.

A torta hátsó részéből is levágjuk a felesleget,amit a 8-ik képen látható módon a hátsó vagonrész tetejére teszünk és a mozdonyrész tetejére,hogy hengert tudjunk formázni belőle.

9-ik képen már le van kenve a megmaradt krémmel.

A 10-11 képen látszik,hogy az oldalsávot is kicsit faragtam.

Fekete marcipánból egy 4 cm csíkot simítunk körbe a torta oldalára.12-kép

Utána jön a kék borítás,amit ráengedünk a fekete csíkra,és utána vágjuk körbe ,vigyázva,hogy a fkete csíkba ne vágjunk bele.

Utána kiszaggatjuk a kerekeket,majd a felső részéből egy kicsit levágunk,hogy pászoljon a kék részhez.

Még egy 3 cm széles piros csíkot simítottam körbe a tortán,aztán díszítettem.

Vékony zsinórokat sodortam...na jó,nem kézzel sodortam.

Egy inyekcióstűhöz hasonló gyurmakészletből való kinyomóval készültek.

Az archoz kinyujtottam a szürke marcipánt,majd két gombócot gyúrtam két oldalra tettem középtájra,majd megfordítottam és kicsit megformáltam.Ebből lett a pofija.Majd az orrot a szemeket,a szájat tettem rá,és így került fel a henger elejére.Majd egy fekete sávot tekertem rá,és egy fogpiszkálóval rögzítettem a kéményt.

 

Síneket is készítettem és faerezetet karcoltam rá.És egy baba is készült a torta mellé.

Remélem elég érthetően mutattam be a készítést.Ha bármi kérdés lenne nyugodtan írjatok.

Sok sikert az elkészítéséhez.

 

BABA KÉSZÍTÉSE

SÜTÖTTEM EGY 17 CM ÁTMÉRŐJŰ KAKAÓS PISKÓTÁT,ÉS EGY INOX TÁLBAN EGY MÁSIKAT.8 TOJÁSBÓL,ELOSZTVA A KÉT FORMÁBAN.MEGTÖLTÖTTEM TEJSZÍNES ÁFONYÁS KRÉMMEL,MAJD VANÍLIÁS VAJAS PORCUKROS KRÉMMEL KENTEM LE.

KÖVETKEZETT A FODROK KIALAKÍTÁSA.A KINYUJTOTT MARCIPÁNRA RÁHELYEZTEM A 17 CM TORTAFORMÁT,MAJD KÖRBEVÁGTAM.UTÁNA EGY TÁLAT ,AZT IS KÖRBEVÁGTAM.MAJD EGY KEREK KISZÚRÓVAL MÉG EGY KÖRT VÁGTAM.A FORMÁZÓM NYELÉVEL PÖDÖRTEM MEG A FODROKAT,DE ÚGY,HOGY EGY KB 1 CM -RE A KÖZEPÉTŐL.APRÓ HATÁROZOTT CSAVARÁSOKAT VÉGEZTEM.KETTÉVÁGTAM.

KÖRBEN RÁHELYEZGETTEM A TORTÁRA.ÉN CSAK AZ ALSÓ FODROT TETTEM KÖRBE,A TÖBBI FODOR AZ ELEJÉRE KERÜLT .

ITT EGY MILLEFIORIHOZ HASONLÓ FORMA.DE CSAK A KEZEMMEL MEGBÜGYÜRGETETT VIRÁGSZIRMOKAT ÉS GOLYÓCSKÁKAT GYÚRTAM BELE A MARCIBA.EZ TERMÉSZETESEN LEHET TETSZŐLEGES SZÍNŰ ÉS MINTÁZATÚ.KICSIT KÖRBEVÁGTAM.AZ ALJÁT MEG IS LEHET PÖDÖRNI.AZ OLDALÁN SZÉPEN ELIGAZGATTAM A,HOGY RÁNCOS LEGYEN,FELÜL PEDIG A FELESLEGET LEVÁGTAM.

A TESTET EGY HURKAPÁLCÁRA SZÚRTAM.EGY HÁROMSZÖG SZERŰ MINTÁT KELL GYÚRNI,MAJD KÉTOLDALT BEVÁGNI KB EGY AKKORA RÉSZT AMIBŐL UTÁNA A KEZET FORMÁZZUK MEG.A FEJET BELENYOMJUK MEGFELELŐ NAGYSÁGÚ GIPSZKIÖNTŐFORMÁBA.A FELESLEGET HÁTRAGYÚRJUK ÉS MEGFORMÁZZUK A FEJET.

A HÁTTÉRBEN LÁTSZIK A GIPSZKIÖNTŐ.....RÁSZÚRJUK A FEJET A HURKAPÁLCIKA KILÓGÓ RÉSZÉRE,MAJD MEGFORMÁZZUK A NYAKNÁL,AZ ARCOT IS MEGFORMÁZZUK.FELÖLTÖZTETJÜK.SABLONOM NINCS HOZZÁ.SZEMMÉRTÉKET HASZNÁLTAM:)...MASNI AZ ELEJÉRE ...AKÁR MÁS IS,NEM AZ  A LÉNYEG.KIFESTJÜK AZ ARCOT,MAJD A HAJAT IS RÁTESSZÜK.

 

LEVÉL KÉSZÍTÉS

CIMBI TORTA KÉSZÍTÉSE

 

Először is 12 tojásból sütünk egy téglalap kakaós piskótát.3 részre vágjuk,megtöltjük krémmel.A levágott csíkból egy akkora darabot faragunk,hogy szépen pászoljon a tetejére.

Utána kifaragjuk az elejét(5),majd a hátulját(7)

Közben egy adag csokis muffint sütünk a kerekehez.Azért muffint,mert sokkal merevebb a tésztája,és a keréknek szebb lesz a tartása.

 

Az oldalán kivágjuk a helyet a kerekeknek.

Bekenjük krémmel a tortát,a tetejét külön,a kerekeket is külön

A testet beborítjuk marcipánnal.A tetejét külön,majd ráhelyezzük a tortára.Utána jönnek az ablakok,a dísíztés.

Karamellből készültek a hátső merev részek.

BOBA FETT SISAK TORTA KÉSZÍTÉSE

P

Sütöttem 2 db 17 cm átmérőjű kakaós piskótát,és egy hozzá pászoló inox keverőedénybe egy félkört a tetejére.A tortákat csak félbe vágtam,a jobb tartás érdekében.Tetején kipótoltam piskótadarabkákkal,hogy szép kerek legyen,majd csokikrémmel kívűlről is körbekentem.Utána a két oldalán bemélyítettem ,kialakítottam a formát.Tetejét és a hátsó oldalát külön burkoltam marcival.Elejét is külön.majd sablont készítettem az elejéhez,kivágtam a fekete részt utána ráraktam a barnát,és utána helyeztem a tortára,enyhén megvizezve a marcit.Oldalához egy fehér marcipándarabba karamellből készült antennát nyomtam.

 

ARIEL TORTA KÉSZÍTÉSE

Ehhez a tortához muffin alaptésztát használtam.Jól faragható töményebb tészta és nagyon finom.Tölteléknek pedig csokikrémet.Sütöttem egy 22 cm ,egy 17 cm átmérőjű tortát és egy kerek 12 cm átmérőjű inox keverőtálkában.A 22 cm-s formába dupla adag masszát sütöttem,és a 17 és 12 cm-s hez is dupla adagot elosztva.A dupla adag receptje:400g liszthez hozzákeverünk 1 csomag sütőport.Külön tálban 2 tojást,2 zacskó vaníliáscukrot,100g sima cukrot,3dl tejet és 100g olvasztott vajat vagy olajat.A tojásos masszát jól elkeverjük,majd hozzáadjuk a liszteshez.Összedolgozzuk és kivajazott formákba sütjük.180 fokon tűpróbáig.A tortatálra kék formixot nyújtottam,ez lesz a tenger.A tortákat külön megtöltöttem,majd az oldalukat lefaragtam,hogy gömb szerűbbek legyenek.Az alsó 22 cm-s lapot az egyik oldalán jobban megfaragtam,mintha tenger part lenne.Ez kerül a kék alapra.Megkentem krémmel és megszórtam barna cukorral ami a homokot utánozza.

Következő lépésben szürke és zöld marcit kvertem és nyújtottam,majd a két lefaragott 17 és 12 cm tortákat egymásra raktam ,megkentem krémmel majd beborítottam...egyben.Nem gond ha nem lesz tökéletes mert a zöld levelekkel és kagylókkal meg kövekkel el lehet takarni.De külön is beborítható.Úgy szerintem jobb ...utólag jöttem rá.Majd ezt a sziklát rátesszük az alsó tortalapra és díszítjük.A leveleket kinyújtott zöld marcipánból vágtam csíkokra késsel majd ollóval még két oldalon bevagdostam egy párat.A kagylókat gipszkiöntőformákba nyomkodtam.Szürke fehér fekete formixot gyúrtam össze hozzá.Egy napot száradt.

Külön a testet hurkapálcán alakítottam ki.A fejet is külön formáztam.Sajnos annyira lefoglalt a formázás,hogy nem készítettem fotót a folyamatokról.Arielről sem és a két figuráról sem.De majd alkalom adtán pótolom...megígérem.Nehezen tudtam formázni a formixot.Kis figurákhoz ha elég porcukrot gyúrtam hozzá elfogadható volt de Ariellel megszenvedtem.....nem olyan lett mint amilyet elképzeltem.

És itt a tortán a figura

A fejt tettem rá utóljára ,majd a hajat piros formixből.

És így néz ki a végleges torta

A hullámokhoz csíkokat vágtam kék formixból,majd az ujjammal rásímítottam a kék alapra.

MARCIPÁN FÖLDIEPER KÉSZÍTÉSE KÉPEKBEN.

 

 

   Egyszerűen elkészíthető.Egy kevés piros marcipánt kicsit csúcsosra formázunk,majd a reszelőn óvatosan végiggördítjük.Kevés zöld marcipánt porcukron vékonyra nyújtunk,majd apró virágkiszúróval kiszúrjuk a zöldjét.Egyszerűen belenyomjuk egy kicsit az eperbe.Akár szárat is formázhatunk rá.

 

................................................................................................................................

 

Katicabogár torta készítése

 

                              

Elkészítjük a piskótaalapot 5 tojásból.A masszát kettéosztjuk egy 22 cm,és egy 12 cm belső átmérőjű inox keverőtálba.A tálakat előtte vajazzuk és lisztezzük.Látható a képen,hogy a tálak háromnegyedig vannak a masszával.Körülbelül 30 perc alatt megsül,de a kisebb tálat kicsivel hamarabb vegyük ki.Mondjuk 20 perc múlva.Hőfok:180c.Amikor kihűltek,a kisebbet kettőbe,a nagybbat 3 részre vágjuk.Megtöltjük a kiválasztott krémmel,majd egy kis pepecs munka következik.Szépen körbe kell faragni,és a leesett részeket a tetejére illesztgetni,krém segítségével,mert így lesz csak szép félgömb formája.A kicsit is ugyanúgy körbefarafjuk,de nem kell a tetejét kipótolni a maradékkal.Mindkettőt körbekenjük krémmel,hogy aránylag sima felületet kapjunk.Ajánlatos egy éjszakára hűtőbe tenni.

                              A következő lépés a fej kialakítása.A pufók pofi két marcipángolyócska ,melyeket kissé meglapítunk.Ekkor helyezzük rá a kb 100 gr natúr kinyújtott marcipánt.Szépen rásímítjuk....nem baj ha  nem fedi be teljesen,mert a kb 150 gr fekete marcipánból kivágott (5 ábra)enyhén íves ,kb 4 cm széles és 35 cm hosszú csíkot tesszük rá körbe.Előtte vízzel körbekenjük,és a fejénél ahová a csücsök jön,mert különben nem ragad rá a marcipán.Szépen rásímítjuk,és az aljánál a torta alá hajtjuk,nem vágjuk le körbe.Utána jönnek a szemek ,az orr és a száj.Ragasztáshoz itt is vizet használunk.

                         

A katica testét borítjuk a következő lépésben.400 gr piros marcipánt nyújtunk ki,folyamatosan porcukrozva a felületet és minden nyujtás után megfordítjuk a tésztát,majd porcukrozunk.Egészen addig míg a megfelelő nagyságot el nem érjük.Utána szépen ráhelyezzük afélgömbre,és a tetejétől lefelé haladva,folyamatosan igazgatva a marcipánt ,körbe símítjuk.Majd a felesleget levágjuk,egy kb 1,5-2 cm szélt hagyva,melyet szépen a torta alá simítunk.Én,mint a képen látni a tenyerembe veszem a tortát és így szépen alá tudom hajtogatni a marcipánt.

Most egy kis díszítés következik,és a fej törzshöz való illesztése.A fejet egyszerűen hozzányomjuk az enyhén megvizezett törzshöz,és próbáljuk meg kicsit igazítani,hogy ne engedjen el.Egy kis ideig tartsuk hozzányomva.A díszítéshez kb 200 gr zöld marcipánt nyujtottam ki és vágtam belőle egy nagy levél formát.A közepét kivágtam és a levél részeit a katica alá helyeztem.

A fekete marcipánból egy nyújtott háromszöget vágunk ki és ,majd apró pöttyöknek valókat szúrunk ki és ragasztjuk a törzsre.

                          

A katica csápja következik.Két fogpiszkálóra mint az ábra is mutatja fekete marcipánt formázunk,majd egy göböt helyezünk a tetejére.

A csápokat beleszúrjuk a fejbe ,mind a két oldalon.

És íme a kész torta.Mindenki úgy díszíti ahogyan a kedve hozza .Én pár virágot helyeztem a levelekre.

Jó sütögetést,és kellemes időtöltést kívánok.Ha valaki elkészíti megkérném a fórumomba tegye fel a képet és írjon véleményt.Köszönöm mindenkinek.

..........................................................................................................................................

 

          Villám McQuinn autó készítése

 

Első lépésben sütünk egy 35 x26 cm téglalap tepsiben piskótát.Amikor kihűlt,megtöltjük,majd levágunk belőle egy kb 7 cm hosszú csíkot.Ezt a csíkot félbe vágjukés a torta tetejére tesszük.Utána srégen levágunk belőle egy háromszöget,így kialakítva a tetejét.A fenekénél is levágunk egy háromszög formát amit a tetejére illesztünk...ebből lesz a hátsó szárnya az autónak.Utána a kerekeknél is lukakat vágunk,de ezt nem feltétlenül muszály.

Ha kialakítottuk az autó formáját akkor szépen körbe krémezzük,az esetleges hibákat korrigáljuk majd jöhet a borítás.Kb 700 gr piros marcipánt nyújtunk ki és azzal borítjuk be a tortát.

Fehér marciból kivágjuk a szemét és az oldalsó ablakokat,majd kicsit megvizezve a felületet ráhelyezzük a tortára.A kerekekhez négy gömböt formázunk piros marcipánból,majd feketéből egy olyan hosszú csíkot teszünk rá,hogy szépen körbe érje a kereket.A kerekeket tesszük a tortához utóljára.Az ablakokhoz és a szeméhez körbe piros sodort csíkokat teszünk.Remélem érthető voltam valamennyire.Ha nem nyugodtan lehet kérdezni.

............................................................................................................................................

 Kosárkák

Fél kiló lisztből,egy sütőporból,4 evőkanál cukorból,2 egész tojásból,250g vajból,kevés tejjel tésztát gyúrunk.Kinyújtjuk,kiszaggatjuk,majd muffinformákba nyomkodjuk,úgy,hogy pereme legyen,majd 190 fokon ,légkeveréssel egyszerre 2 adagot kisütünk.Ha nagyon megdagadna a közepe,kihülés után késsel kivájunk belőle.Ezek után puncs ízű pudingot töltünk bele,majd fán termő eperrel és marcipán levéllel díszítjük.Természetesen szabadon választható a puding íze és a gyümölcs hozzá......ízlés szerint.

vissza a címoldalra

 
E-mail:
Jelszó:
 Regisztráció
Elfelejtett jelszó
 
 
 


lenke-torta.lapunk.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérképHirdess oldalainkon!
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu - Legyen neked is egy ilyen oldalad ingyen!