• Csokoládékrém:A legfinomabb,a legegyszerűbb és a legsűrűbben használt krémem.

                         Egy25 cm átmérőjű kerek tortához 6 egész tojást összekeverek 10 kanál cukorral és két púpozott evőkanál kakaóval,majd gőz fölött besűrítem állandó keverés mellett.Hagyom kihűlni,majd kb

300-400 g vajat dolgozok bele mixerrel.Nem szeretem ha túl édes és vajas...mert a marcipánborítás  is édes.Fel lehet dobni a krémet ,ha meggybefőttet teszünk a rétegek közé.

                    

  • Kávékrém:Ugyanúgy készül mint a csokikrém,csak egy kanál kakaót és egy kávéskanál nescafét teszünk a krémbe.

 

  • Vaníliakrém: Ezt nevezhetjük cukrászkrémnek is.60 g lisztet elkeverünk 2 dl hideg tejjel,majd sűrű pépet  főzünk belőle.Amikor kihűlt 250g porcukrot és 250g vajat dolgozunk bele,majd vaníliaaromával ízesítjük.Itt megjegyzem(mert már kaptam hideget  a fejemre ezzel a krémmel kapcsolatban),hogy amikor felfőzzük,lassú lángon tegyük,és nem kell megijedni akkor sem ha összecsomósodik.A porcukortól és a szobahőmérsékletű vajtól szépen megadja magát és síma állagú krémmé változik.Ízlés szerint adagoljuk hozzá a porcukrot is és a vanília aromát is.Nem sűrűn használom,de ez egy gyors krém,és variálható.

 

                  

  • Gesztenyekrém: Ugyanúgy készül mint a vaníliakrém,csak 250 g gesztenyemasszát keverünk a péphez.Ha cukrozott a gesztenyemassza akkor kevesebb porcukor jön bele.                     

  • Túrókrém:6 tojást ,10 evőkanál cukrot,2 zacskó vaníliáscukrot(vagy vaníliaport),2 citrom reszelt  héját összekeverjük,majd gőz fölött besűrítjük.Kihűtjük,majd mixerrel beledolgozunk 500g túrót és 300 g vajat.Ez kétszeres adag.
  •  

 

             Tejszínes meggykrém:

               3 tojás

              5 evőkanál cukor

              1 kiskanál liszt

              2 dl meggybefőttlé

              2 pohár tejszín

             A meggybefőttet leszűrjük.A levét,a három egész tojást,a cukrot,a lisztet,simára keverjük,majd gőz fölött sűrű

             krémmé főzzük.Ha kihűlt hozzákeverjük a keményre felvert tejszínt.Jól lehűtjük használat előtt.

            A tortalapot töltés előtt bekenhetjük meggylekvárral,vagy ribizlilekvárral,majd rákenjük a krémet és megszórjuk a

            meggyszemekkel,melyeket össze is darabolhatunk,hogy finomabb legyen.

           

            Főzött vanília krém 

             4 tojás sárgája

             3 evőkanál cukor

             1 vanília rúd(por,aroma)de a legfinomabb a rúd természetesen

             2 dl tej

            250 gr ráma

            A tejbe beletesszük a vaníliarudat,majd 2-3 percig főzzük lassú tűzön.Utána hagyjuk kihűlni.

           A tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük ,hozzáöntjük az átszűrt tejet és gőz fölött besűrítjük.Ha kihűlt

           belekeverjük a rámát.

           Egy tortához dupla adag kell.

 

 

           

vissza a címoldalra





 
E-mail:
Jelszó:
 Regisztráció
Elfelejtett jelszó
 
 
 


lenke-torta.lapunk.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérképHirdess oldalainkon!
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu - Legyen neked is egy ilyen oldalad ingyen!